2011-08-24
För säg 100 000 får man inte mycket skog eller fastighet. Även om man pungar ut med betydligt mer kan en sådan investering vara svår att få lönsamhet i. När det gäller fastigheter krävs underhåll, vaktmästare och så vidare. Sköter man det själv kan man komma billigt undan. Men då får man hålla sig hemma. Problem kan ju upstå när som helst. Då vill man inte vara i Indien. Om man har så pass med fastigheter att man kan anställa en fastighetsskötare på heltid blir det mer bekvämt. Men då snackar vi om mångmiljoninvesteringar.

För mindre skogsfastigheter finns andra problem. 40 år mellan averkningarna är inget ovanligt. Då gäller det att kunna vänta. När det väl är dags för averkning finns en del fasta kostnader som äter upp hela vinsten om arealen är för liten. Tänk om man hade tillräkligt med skog för att skörda varje dag. Det hade varit nåt det.

Med aktier kan man köpa skog eller fastigheter för några tusen kronor om man så önskar. Då heter det fastighetsbolag och skogsbolag. Bry sig om det praktiska det behöver man inte. Man kan flyga till Bahamas ett helt år om man skulle önska.

Men aktier är ju bara papper, skog och fastigheter kan man ta på. Nja, du har ju ett papper på att du äger skogen eller fastigheten också. Blir det kris vet du inte vad som händer.

Aktiemarknaden är underbar.

Lägg till kommentar
Namn

Länk

Hur många fingrar har oftast en hand?

Kommentar


Om länkar börjar med 'http://' eller 'https://' blir de automatiskt klickbara efter publicering.

Enda tillåtna HTML-taggen är <pre></pre> , om den används blir det en teckenuppsättning där alla bokstäver är lika breda. Det kan vara praktiskt för att göra tabeller eller avikande avsnitt.

Mina favoritbloggar:
Lundaluppen
40procent20år
Fundamentalanalysbloggen
petrusko
Utdelningsseglaren
Gunnars tankar och funderingar
Stockman.nu
ägamintid

Kontakt:
På twitter - @sptusn
Via mail - sparatill@gmail.com