Spara till tusen är bloggen där jag bakom pseudonymet 'Carl Gustavsson' skriver vitt och brett om privatekonomi, sparande och investeringar med en del utsvävanden om kite-surfing, knivar, valnötter, resor med mera.

I brist på ekonomiutbildning har jag istället civilingenjörsexamen och har en hur-svårt-kan-det-va-inställning till ekonomi. Ekonomer är duktiga på att krångla till det och det försöker jag se igenom. Istället för att bara lita på gamla sanningar försöker jag rannsaka dem och bryta ner dem till dess beståndsdelar.

Jag har haft ett sparkapital så länge jag kan minnas och köpte min första aktie vid omkring 15 års ålder. Men det är först de senaste åren som jag kommit 'till insikt' och andelen aktier i portföljen börjat stiga.

Sedan 1 jan 2010 har jag full historik på mina transaktioner. I skrivande stund(maj 2019) har aktieportföljen haft en totalavkastning på 13.2 % per år sedan dess. För hela portföljen, som utöver aktier består av preferensaktier och sparkonton, har totalavkastningen varit 8.3 % per år

Andelen aktier har under den tiden successivt ökat och just nu ligger andelen aktier på ca 69.2 %

Välkommen att följa min blogg!
Mina favoritbloggar:
Lundaluppen
40procent20år
Fundamentalanalysbloggen
petrusko
Utdelningsseglaren
Gunnars tankar och funderingar
Stockman.nu
ägamintid

Kontakt:
På twitter - @sptusn
Via mail - sparatill@gmail.com