2016-11-22
Idag fick jag första fakturan för mitt Shell Mastercard kreditkort som jag skrivit ett inlägg om tidigare.

Kortet anlände någon vecka efter ansökan skickades in och det har fungerat klanderfritt. Sedan tidigare visste jag att det var 15 kronors aviavgift på pappersfaktura men nu när jag betalade den första kunde jag som väntat anmäla mig för E-faktura i internetbanken. Så framöver skall jag slippa aviavgiften. Hittils har jag kommit upp i en bonus på 19.8 kr så bara den var högre än aviavgiften.

På fakturan stod två belopp. 'Lägsta belopp att betala' och 'Total skuld'. Jag betalade in 'Total skuld' och hoppas nu att de håller vad de lovat och inte lägger på några ytterliggare avgifter eller räntor.

En skillnad mot OKQ8-kortet är perioden som jag betalar för nu innan månadsskiftet. Den var 7:e okt - 6:e nov jämfört med 15:e okt - 14:e nov för OKQ8-kortet. Det är alltså ännu mer eftersläpning med betalningarna med Shell vilket hade gett lite extra ränta på lönekontot om det varit någon ränta där :)

Gunnar Littmarck
2017-03-06 19.59
Hej.

Jag blev sur för en tid sedan då uttagsavgiften blev absurd för kontantuttag utanför hemlandet.

Norweigan (köper även aktier idet) har ett kort utan avgifter vilket jag skaffade.

Deras affärsidé är såklart att få vinsten från de allt fler som har ett negativt cachflow.

Men nu har de även börjat med en ränta på insatt kapital som motsvarar de konton jag har med max ett uttag/år (har aldrig tagit ut, men det är skönt att ha lättillgängliga kontanter utifall).

Så nu kan jag flytta över utifall det går åt helvete kapital till mitt kreditkort.

Sist glömde jag det hemma, så än har jag aldrig använt det.

Hur är det för er i Sverige, finns kreditkort utan uttagsavgift i bankomater utanför Sverige?

P.S. att småsnåla som du gjort till en konst, blir dyrt om den alternativa tiden används för optimalt lönsamma innovationer, men å andra sidan, hur lönsamt är det att ägna sig åt fågelskådning, folkdans och en hoper till tidsfördriv det korta ögonblick mellan födsel och död vi kallar livet?
Sparatilltusen
2017-03-13 16.07
Tack för bra info Gunnar.

Så vitt jag vet finns inget kreditkort i Sverige som både har kontantbonus(inte poäng eller liknande) ocg gratis uttag vare sig i Sverige eller utomlands. Jag löser det genom att vid sidan vid kreditkortet ha ett debitkort där uttag är gratis.

När det gäller att småsnåla så lär man sig ganska mycket på det också. Fixa bilen och cykeln, programmera hemsidor för sidoprojekt, sy sånt man behöver själv med symaskin som man fått och fixat till och så vidare. Men jag borde nog gå på mer kurser(som är dyrt) och liknande.
Lägg till kommentar
Namn

Länk

Hur många armar har oftast en människa?

Kommentar


Om länkar börjar med 'http://' eller 'https://' blir de automatiskt klickbara efter publicering.

Enda tillåtna HTML-taggen är <pre></pre> , om den används blir det en teckenuppsättning där alla bokstäver är lika breda. Det kan vara praktiskt för att göra tabeller eller avikande avsnitt.

Mina favoritbloggar:
Lundaluppen
40procent20år
Fundamentalanalysbloggen
petrusko
Utdelningsseglaren
Gunnars tankar och funderingar
Stockman.nu
ägamintid

Kontakt:
På twitter - @sptusn
Via mail - sparatill@gmail.com